Circulaire economie

Jouw koffiedik kan gebruikt worden als voedingsbodem voor een nieuw voedselproces.

Oesterzwammen lokaal gekweekt

Van het koffiedik maken we een substraat dat dient als basis voor het kweken van oesterzwammen. We maken hierbij tevens gebruik van andere reststromen. Dit is veelal organisch materiaal met een hoge droge stofgehalte (droog product). We krijgen zo een organische kringloop midden in de stad.

Vervolgens kunnen de oesterzwammen worden geoogst. Omdat de afzet ervan ook lokaal gebeurt, heb je uiterst verse oesterzwammen te pakken. En dat proef je!

Je hebt hierbij een duurzaam product gevonden. Ze hebben geen grote afstanden moeten afleggen. Transport met vrachtwagens is bijgevolg overbodig geworden. Daar krijg je een goed gevoel van.

Oesterzwammen – wat is er mogelijk?

Oesterzwammen hebben een licht pittige smaak en een vaste structuur. Ze smaken heerlijk in diverse gerechten. Verder zijn het bijzonder goede vleesvervangers. Zwamkroketten en bitter(zwam)ballen moet je eens proberen tijdens lunch of vrijdagmiddag borrel. Wedden dat je het niet met één kan laten?

Wil je als organisatie of bedrijf oesterzwammen afnemen? Neem contact op. Wil je als particulier proeven van deze geweldige smaken? Laat het weten, zodat we een gepast afzetkanaal kunnen creëren. 

Als je thuis zelf aan de slag wil gaan en zwammen kweken op koffiedik, kan je het eens proberen met de Growkit. Deze is afgestemd op de volumes van je eigen koffiedik.

Oesterzwammen 3
Oesterzwammen 4

© 2023 | Prinsenzwam

Scroll naar boven