Riblappen gestoofd in oesterzwambier 3
Riblappen gestoofd in oesterzwambier

400 g riblappen
20 g echte boter
1 grote ui
1 vleesbouillonblokje
2 dl water
1 dl oesterzwambier
1 snee brood
1 kflp mosterd
tijm
laurierblad
peper en zout

Snijd de riblappen in kleine stukjes. Het vlees vervolgens in een stoofpot heet aanbraden. Doe dit eventueel in twee porties (dus niet te veel vlees in een keer bakken).

Pel de ui en snijd in stukken. Fruit de uien in boter. Voeg het (aangebraden) vlees, water, oesterzwammenbier, bouillonblokje, tijm en laurier toe. Brood insmeren met mosterd en bovenop het vlees leggen. Vervolgens 2-3 uur laten stoven op een laag vuur. Na 1 uur de smaak controleren en eventueel bij kruiden.

Riblappen gestoofd in oesterzwambier - Prinsenzwam
Riblappen gestoofd in oesterzwambier 5

400 g riblappen20 g echte boter1 grote ui1 vleesbouillonblokje2 dl water1 dl oesterzwambier1 snee brood1 kflp mosterdtijmlaurierbladpeper en zout

Type: hoofdgerecht

Keywords: riblappen, gestoofd

Recept opbrengst: 2 personen

Voorbereidingstijd: PT15M

Kooktijd: PT2H30M

Totale tijd: PT2H45M

Recept ingrediƫnten:

Recept instructies: Snijd de riblappen in kleine stukjes. Het vlees vervolgens in een stoofpot heet aanbraden. Doe dit eventueel in twee porties (dus niet te veel vlees in een keer bakken). Pel de ui en snijd in stukken. Fruit de uien in boter. Voeg het (aangebraden) vlees, water, oesterzwammenbier, bouillonblokje, tijm en laurier toe. Brood insmeren met mosterd en bovenop het vlees leggen. Vervolgens 2-3 uur laten stoven op een laag vuur. Na 1 uur de smaak controleren en eventueel bij kruiden.

Scroll naar boven